August 18, 2018

KUUKAUSI ROAD TRIPILLÄ...


Kuvat: Henna Seppälä

Kuukausi sitten lähdin road tripille ulkomaille ja palasin vasta muutama päivä sitten takaisin Suomeen, joten nyt olisi korkea aika päivitellä hieman reissu kuulumisia. 

Ensiksi ajettiin aika nopeasti Baltian maat läpi, joten niissä ei ollut juurikaan mitään nähtävää. Seuraavaksi mentiin Puolaan. Heti kun päästiin rajan yli, niin siellä oli hirveä kaatosade, pimeetä ja muutenkin oltiin heti eksyksissä, joten suosiolla ajettiin tienvarteen ja nukuttiin autossa (itseasiassa koko reissun aikana me nukuttiin joko autossa tai teltassa). Puola ei alkanut lupaavasti. En osaa yhtään sanoa, kauan me oltiin Puolassa, koska ajeltiin paikoista toiseen ihan fiiliksen mukaan ilman minkäänlaisia aikatauluja. Puolasta jäi erityisesti mieleen; tiet, jotka ei johda mihinkään, Saska House, joka oli ainoa motelli missä yövyttiin koko reissun aikana, kaunis maasto ja upeat rakennukset.

Seuraavaksi suuntana oli Saksa. Ajeltiin monien pienien kylien läpi, mitkä oli ulkonäöllisesti erittäin söpöjä. Eniten aikaa tuli kummiskin vietettyä Berliinissä. Siellä tutustuttiin paikallisiin, joiden kanssa vietettiin reilu viikko. He mm. majoittivat meidät ja näytti paikallista yöelämää. Berliinissä on ihan erilainen kulttuuri, kuin täällä Suomessa. Ihmiset on paljon avoimempia, omia itsejään, kaveriporukka sisältää lukuisia eri kultuureja ja paljon muuta. 
Berliinissä meijän auto hajosi, eikä mikään ihme, kun lähdettiin liikkeelle vanhalla autolla... Pakoputki roikkui koko auton pituudelta ja hakkasi ajaessa maata. Onneksi nuo paikalliset kaverit auttoivat meitä löytämään korjaamon, joten muutamassa päivässä saatiin auto ajokuntoon. Saksasta jäi erityisesti mieleen; ihanat ihmiset, erillainen kulttuuri, hyvä ruoka, liika kuumuus, autossa nukkuminen ja Berliinin yöelämä.

Kolmantena suunnattiin Tsekkiin. Eniten nähtävää oli Prahassa, missä viihdyttiin jonkin aikaa. Prahassa on paljon upeita rakennuksia ja muita nähtävyyksiä. Käytiin myös paikallisella Jazz- klubilla, missä soi live musiikkia. Pakkoa sanoa, että oli kyllä käymisen arvoinen klubi. Tsekistä jäi erityisesti mieleen; Jazz- klubi, vanhat rakennukset ja teltassa nukkumiset.

Kuukauden aikana tapahtui niin paljon, joten oli pakko tiivistää kuukauden tapahtumat. Tsekin jälkeen käytiin vielä uudestaan Saksassa, jonka jälkeen ajettiin aika suoraan takaisin Suomeen. Kokonaisuudessaan reissu oli onnistunut, opettavainen ja henkisesti kasvattava. Suosittelen lämpimästi jokaiselle road trippiä ulkomaille. Voin sanoa, että se on ikimuistoinen kokemus ♥️.

No comments:

Post a Comment

Kommentoithan asiallisesti.
Thank you♥