June 13, 2016

KAMPAUS KESÄNJUHLIIN

Oon alkanut suosimaan donitsinutturaa erilaisissa kampauksissa ja tässä on yksi kampaus, mitä on tultu tehtyä ittellenikin. Tosin mulla on paljon lyhyemmät hiukset kuin näissä kuvissa olevalla henkilöllä, mutta samalla periaatteella mennään. Tuon kampauksen voi tehdä myös lyhyemmille hiuksille, mutta silloin ei tarvitse (oikeastaan ei pysty) kieputtamaan donitsinutturan laiton jälkeen ns ylimääräisiä hiuksia nutturan ympärille. Mutta nyt mennään tähän itse kampaukseen, jotta ymmärrätte mitä tarkoitan.

1. Ensiksi otetaan vasemmalta puolelta pieni osio talteen lettejä varten.
2. Nostetaan puolet hiuksista ylös ja asetetaan donitsi nuttura tarpeeksi alhaalle päälakea.


3. Asetetaan ensiksi ylhäällä olevat hiukset donitsinutturan päälle.
4. Ja laitetaan se muutamalla pinnillä kiinni.


5. Tämän jälkeen kieputetaan donitsinutturan päällä olevat roikkuvat hiukset.
6. Ja kiedotaan ne nutturan ympärille, jonka jälkeen pistetään se muutamalla pinnillä kiinni.

(Lyhyemmillä hiuksilla tämä vaihe jää pois, mutta se ei haittaa. Silloin täytyy asetella hiukset nätimmin nutturan päälle).


7. Sen jälkeen nostetaan alhaalla olevat hiukset nutturan päälle.
8. Ja kieputetaan taas jälleen kerran ns. roikkuvat hiukset.

(Lyhyemmillä hiuksilla ei kieputeta hiuksia, vaan nostetaan alhaalla olevat hiukset nutturan päälle ja laitetaan pinneillä kiinni).


9. Kun ollaan saatu kieputettua hiukset, niin pyöritetään ne alakautta nutturan ympärille.
10. Ja asetetaan se pinneillä kiinni.


11. Nyt päästääkin letin tekoon. Avataan vasemmalla puolella olevat hiukset.
12. Jaetaan hiukset kahteen osaan ja siirretään ylhäällä olevat hiukset pois tieltä. Voi myös pistää esim. ponnarilla kiinni, ettei ne ole tiellä. Sen jälkeen tehdään alemmalla puolella olevasta hiusosiosta ranskanletti ja kieputetaan se alakautta nutturan ympärille ja muutamalla pinnillä kiinni.


13. Sen jälkeen tehdään toiseen osioon ranskanletti. 
14. Jonka jälkeen asetetaan letti tuon kuvanmukaisesti. Ei kieputeta lettiä kokonaan nutturan ympärille, vaan laitetaan vain osa tuosta letistä nutturan päälle ja muutamalla pinnillä kiinni.


15 & 16. Loput letistä pistetään tuolla tavalla, niin kuin kuvassa, nutturan ympärille ja asetetaan se pinneillä kiinni. Nuo ranskanletit kannattaa tehdä paljon huolellisemmin, kuin itse oon tehnyt, niin kampauksesta tulee vielä parempi. Ittelle tuli hieman kiire bussiin, joten en ehtinyt alkaa tekemään noita lettejä uudestaan.


Lopuksi kiinnitetään vielä hiuskoriste piristämään tuota kampausta. Hieman erillaista postausta tällä kertaa, mikä on ihan hyvää vaihtelua noille perinteisille asu- ja kuulumispostauksille. Mitä te piditte tästä postauksesta? Risut ja ruusut ovat aina tervetulleita, niin tiedän teenkö tämäntyyppisiä postauksia jatkossakin.

Ihanaa tiistaita teille!

6 comments:

 1. Tosi kiva postaus. Hiusjutut on aina kiinnostavia, varsinkin kun itsekkin niitä tykkään välillä postailla. :) Sulla on ihana blogi, upeat kuvat ja selkeä ulkoasu<3

  http://inka-allornothing.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei hyvä että pidit! Voi kiitos paljon Inka<3

   Delete
 2. Ihana kampaus! oi kun oisi noin pitkät hiukset, niin voisi onnistuakin! :)

  http://more-than-we.blogspot.com/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itse asiassa tuon voi tehdä myös lyhyemmille hiuksille, mutta silloin jää muutama vaihe pois, niin kuin tuolla lukeekin ja kiitos Heidi:)

   Delete
 3. Tosi kivan näkönen kampaus! :)

  ReplyDelete

Kommentoithan asiallisesti.
Thank you♥