May 3, 2016

AJATUKSIA BLOGGAAMISESTA T.MÄ


Mun blogi on parantunut huomattavasti viimeisen parin vuoden aikana. Kirjoittaminen on luovempaa, kuvat ovat paljon parempia ja postauksetkin ovat monipuolisempia. En tiedä kuinka monta vanhaa lukiaa täällä on, mutta huikatkaa ihmeessä, että oletteko mun kanssa samaa mieltä vai ette. Mulle on todella tärkeää se, että mun blogi kehittyy koko ajan parempaan suuntaan niin kuvien suhteen kuin kirjoittamisenkin. Joskus tuntuu, että bloggaamisesta ei vaan yksinkertasesti tuu mitään. Tekis mieli vaan poistaa koko blogi ja aloittaa alusta. Joskus on todella vaikeeta löytää inspiraation lähdettä kuvien suhteen tai sitten ei vaan yksinkertasesti tiedä, mistä sitä tällä kertaa kirjottaisi. Uskon että useampi bloggaaja voi samaistua tähän asiaan mun kanssa. Joskus bloggaaminen saattaa tuntua pakkopullalta, milloin tästä ei tule yhtään mitään. Silloin pistän läppärin suosiolla sivuun ja palaan taas tänne, kun siltä tuntuu. Ehkä sekin on yksi osasyy siihen, että joskus saatan olla bloggaamatta lähes viikkoon. Tän homman ei kuulu tuntua millään tavalla pakonomaiselta. Joten se on ihan ymmärrettävää, että välillä pitää muutaman viikon breikin tästä bloggaamisesta, jotta myöhemmin on taas inspiraatiota teille jaettavaksi.

Ehkä kaikista ärsyttävintä on kuvien muokkaaminen, varsinkin jos kuvia on useita kymmeniä ja ei tiedä minkä sitä laittaisi postaukseen. Kuvien muokkaamiseen menee oma aikansa, riippuen kuvien määrästä. Joskus saattaa vierähtää tunti ja joskus taas puol tuntia. Entä mikä on vaikeinta? Mä sanoisin, että se on ainakin mun kohdallani pitää tiettyä postaustahtia yllä. Oikeastaan, se on lähes mahdotonta. Silloin, kun pitäisi julkaista postaus niin aina ei ole mitään materiaalia teille julkaistavaksi. Ei teksitä, kuvia, ei mitään. Pyrin kummiskin postailemaan ainakin muutaman kerran viikossa, mutta joskus se menee huomattavasti sen yli tai sitten se saattaa jäädä ainoastaan siihen yhteen postaukseen. 

Mä rakastan bloggaamista, kuvien ottamista ja varsinkin sitä tunnetta, kun on saanut taas yhden onnistuneen postauksen julkaistua teidän nähtäväksi. Enkä mä aijo tästä luopua vielä aikoihin, vaikka välillä saattaa töppiä tää koko homma. Tässä hieman ajatuksia teille bloggaamisesta ja siitä, että se ei aina oo niin yksinkertaista ja helppoa, vaikka se siltä saattaisi vaikuttaa. 

Huh, olipas pitkä teksti. Mitä ajatuksia teillä heräsi tätä lukiessa?

6 comments:

 1. Voin samaistua aika moneen kohtaan tässä. Esimerkiksi just toi, että joskus ei oo mitään intoa ja bloggaaminen tuntuu pakkopullalta. Sekä itselleniki on tärkeää, että kehityn! Se on ihan mielettömän ihanaa huomata kuinka vanhat postaukset on ihan erilaisia verrattuna uusimpiin. Huomaa kehittyvänsä ihan kokoajan!
  Itse kuitenkin pidän ehkä eniten kuvien muokkaamisesta, vaikka välillä sekin on rasittavaa. :D Mutta kuvien ottaminen & muokkaaminen on mulle se mukavin osuus bloggaamisessa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Toi on kyllä totta, on ihanaa huomata kuinka vanhat postaukset on ihan erilaisia verrattuna uusimpiin postauksiin. Kuvien ottaminen on kyllä munkin mielestä se mukavin osuus bloggaamisessa, varsinkin sillon kun on saanut otettua onnistuneita kuvia:)

   Delete
 2. Itse lopetin bloggaamisen äskettäin, kun postaustahtia eikä materiaalia saanut aikaiseksi pitää yllä ja tuottaa. Tuli niin hyvä fiilis ja on taas satunnainen kuvaaminenkin maistunut ihan eri tavalla, tää oli mun paras päätös aikoihin! Siitä on pakko nauttia mitä tekee, ja en enää nauttinut joten parempi oli vain lopettaa vuosien jälkeen. Voin suositella muillekin c:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyvä, että nyt on hyvä fiilis ja se tuntui oikealta päätökseltä! Mäkin pidän välillä muutaman viikon breikkejä tästä, milloin satunnainen kuvaaminen todellakin tuntuu ihan erilaiselta. Ja niin, ainahan sitä voi taas alottaa uudestaa jos siltä tuntuu:)

   Delete
 3. Mustakin sun blogi on kehittynyt parempaan suuntaan kun vertaa vaikka vuosi taaksepäin :) otat tosi hyviä kuvia ja ulkoasu on selkeä. voisit kuitenkin monipuolistaa vielä sun postauksia lähinnä tekstin puolesta. meinaan että sun tekemisistä on ihan kiva lukea, mutta ei se saa oikein mielenkiintoa heräämään jos kyse on sellaisesta lukijasta joka ei tunne sua ollenkaan.. voisitko vaikka päättää jonkun teeman, että toteuttaisit sellasen postauksen pari kertaa kuukaudessa? esimerkiksi in-out, kuukauden suosikit, puhelinkuvat, videopostaus, sisustus, -meikki tai -kampausvinkkejä, ostosten esittely, haastepostaus, Q&A yms. :D toivottavasti sait uusia ideoita :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jes, ihanaa kuulla! Hmm, niin totta tuokin- hyvä pointti. Täytyy alkaa miettimään tuota, kiitos tästä kommentista Nelli:)

   Delete

Kommentoithan asiallisesti.
Thank you♥