February 26, 2015

PRAHAN MATKAPrahan matka alkoi sunnuntaina. Heräsin viien aikaa ja en todellakaan oo mikään aamuihminen, joten herääminen oli vähän vaikeaa, mutta sen arvoista. Elisa ja sen iskä haki mut kuuen aikaa ja suuntana oli kohti lentokenttää. Prahaan saavuttiin joskus yhentoista aikaa. Meijän hotelli oli Hotel Roma ja se osottautui yllättävän hyväksi. Meijän huone oli sviitti, eikä todellakaan kamalan kallis. Kierreltiin vanhassa kaupungissa ja ihailtiin kaikkea sitä mitä meijän ympärillä oli. Käytiin ravintolassa syömässä ja sieltä lähtiessä naisille ojennettiin ruusut, hauska tapa. 


Kaupunki oli parhaimmillaan illalla, ainakin mun mielestä. Sillalla oli niin ihana kävellä kun kaupungin valot näkyi siihen niin upeasti. Kaarlensilta varsinkin oli niin upea näky. Kaikki ne patsaat, valot, ihmiset... Jotenki se paikka veti mua puoleensa. Käytiin hotellin vieressä olevassa ravintolassa ja se ravintola oli kyllä ikimuistoinen. Kesti reilu tunnin ennen kuin elisan isä sai ruokansa ja syynä oli se, että kokki oli leikannut sormiinsa ja hänet piti viedä sairaalaa. Mitenköhän se kokki jakselee? 


Joka päivä kierreltiin kaikissa nähtävyyksissä. En enään edes muista missä kaikialla siellä käytiin, mutta ainakin kirkoissa, luostarissa ja kuuluisimmilla aukoilla. Kaikki vanhat kirkot, luostarit, kadut ja rakennukset oli niin upea näky. Niitä voi vain ihailla ja ihmetellä. En oikeen tiedä mitä kertoisin teille, koska asiaa on niin paljon. Kerron teille jotain sieltä ja täältä ja kuvat saa kertoa loput.


Koko loman aikana tuli nähtyä kaiken näköisiä nähtävyyksiä, tuli käveltyä monia kilometrejä ja jalkoihin edelleen sattuu. Tän matkan aikana sain paljon uutta tietoa ja katon tätä maailmaa uusin silmin, kaikki oli vaan niin upeaa. Ruoka oli älyttömän halpaa. Me kaikki kolme saatiin mahat täyteen ravintolassa suunnillee 16 eurolla. Tosiaan riippui missä ravintolassa kävi, mutta kuitenkin, siellä on paljon halvempaa kaikki kuin täällä suomessa. 
Käytiin myös ostoksilla ja tulihan sitä ostettua kaikennäköstä ja niistä ostoksista teen teille erillisen postauksen. Päästiin elisan kanssa kahestaakin aika paljon kiertelemään eri paikoissa. Oisin ilomielen jääny sinne vielä pidemmäksi aikaa kuin vain neljäksi päiväksi. Koko matkan voin tiiviistää yhteen lauseeseen; mulla on takana upea matka. Jos saan joskus mahdollisuuden mennä uudestaan prahaan niin mä menen. Tässä lyhyesti selitettynä mun matkasta ja tuun vielä julkaisee kaks postausta mitkä liittyy prahan matkaan.

10 comments:

 1. Oi onpa ihanan näköstä! Itekki oon haaveillu että pääsis käymään prahassa shoppailemassa ja tsekkaamassa nähtävyyksiä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. kannattaa ehdottomasti mennä heti kun saat tilaisuuden:)

   Delete
 2. ihania kuvia! wau näyttää niin ihanalta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. kiitos:) näyttää vielä upeemmalta kun pääsee paikan päälle katsomaan:)

   Delete
 3. Praha on kyllä todella hieno paikka, jossa riittää nähtävää loputtomasti! :D Kaarlensilta jäi omalta reissulta lähtemättömästi mieleen kun oma koira yritti hypätä sillalta alas, mikälie päähänpisto tuli mutta onneksi sain sillan kaiteelta kiskaistua hihnasta takaisin.

  ReplyDelete
  Replies
  1. se on totta, paljon jäi meilläkin vielä näkemättä:D voi ei, onneksi sait kiskastua hihnasta sen takaisin:)

   Delete
 4. Oi vau, ihanan näköstä :) Tuolla on ihan pakko päästä joskus käymään :) ♥ Ja uskomattoman halvalta ja hyvältä kuulostaa/näyttää toi ruoka :) Kiva kun kirjotit näin pitkästi ja kuvia oli paljon, oli ihana lukea ♥

  ReplyDelete
  Replies
  1. kannattaa ehdottomasti mennä jos vaan saat tilaisuuden:) ihanaa että pidit ja tykkäsit lukea♥:)

   Delete

Kommentoithan asiallisesti.
Thank you♥